Somlói galuska
Nagyon sok verzió létezik a somlói galuskára,
elhoztam az egyik kedvencünket.
Hozzávalók a piskótához:
8 tojás
8 ek list
8 ek cukor
1 cs. sütőpor
Hozzávalók a csoki szószhoz:
15 dkg ráma (vaj)
1 dl tej
6 ek kakaópor (keserű)
rumaroma
porcukor (ízlés szerint)
Ezen kívül 2 csomag tejszín ízű puding (ha nem kaptunk, vagy nincs otthon, lehet vanília puding is)
Elkészítés:
Piskótát megsütjük, majd ha kihűlt ½ cm-es csíkokra elvágjuk.
A csoki szószt elkészítjük: rámát a porcukorral, tejjel és a kakaóporral felforraljuk, majd beletesszük a rumaromát (ízlés szerinti mennyiséget).
A 2 csomag tejszín ízű pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük, és amíg forró a puding összerakjuk a somlóit.
1-1 csík piskótát kézzel beleszaggatunk egy jénai tálba (össze-vissza), ezt meglocsoljuk rumaromával, utána a csoki szósszal, majd a pudinggal. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
Fél napot hideg helyen hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérhessenek.
Tejszínhabbal tálaljuk!